Blogi autoilusta ja auton huollosta

Määräaikaishuolto autolle on tärkeä osa auton kunnossapitoa

Auton omistaminen tuo mukanaan vastuun sen huoltamisesta. Määräaikaishuolto on yksi tärkeimmistä osista auton kunnossapitoa, mutta moni jättää sen väliin tai siirtää sitä myöhempään ajankohtaan. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa turvallisuusriskin sekä johtaa suuriinkin korjauslaskuihin. Monesti on myös mahdollista varata määräaikaishuolto nopeasti, jos se on päässyt unohtumaan ja olisi tarpeellista tehdä pika puoliin. Tämän blogipostauksen tarkoituksena on käydä läpi määräaikaishuollon tärkeys ja mitä se käytännössä tarkoittaa.


Määräaikaishuolto tehdään säännöllisesti
Määräaikaishuolto on autonvalmistajan suosittelema huoltotoimenpide, joka tulee tehdä tietyin väliajoin tai kilometrimäärän täytyttyä. Tämä takaa auton toimivuuden, turvallisuuden ja pitkäikäisyyden. Määräaikaishuoltoon kuuluu yleensä moottorin, jarrujen, alustan, renkaiden ja sähköjärjestelmien tarkistus ja mahdolliset korjaukset. Jokaisen auton huoltoväli voi olla erilainen, joten kannattaa tarkistaa auton käyttöohjekirjasta tai huoltoliikkeestä milloin määräaikaishuolto tulisi tehdä.

Määräaikaishuoltoa ei kannata jättää väliin

Moni saattaa ajatella, että määräaikaishuollon jättäminen väliin säästää rahaa. Todellisuudessa asia on kuitenkin päinvastoin. Huoltojen säännöllisyys vähentää riskiä suuremmista korjauskustannuksista ja parantaa auton myyntiarvoa. Lisäksi huonosti huollettu auto kuluttaa enemmän polttoainetta ja aiheuttaa korkeampia päästöjä, mikä taas johtaa korkeampiin kustannuksiin.

Määräaikaishuolto takaa auton turvallisuuden

Määräaikaishuollon tärkeys korostuu erityisesti turvallisuus näkökulmasta. Huonosti huollettu auto voi aiheuttaa esimerkiksi jarrujen pettämisen, mikä aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Lisäksi moottorin toimintahäiriö voi johtaa auton pysähtymiseen keskelle tietä, mikä lisää kolarien vaaraa. Näin ollen säännölliset huollot vaikuttavat merkittävästi tieliikenteen turvallisuuteen.

Määräaikaishuolto on laajempi huolto
Määräaikaishuolto ei kuitenkaan tarkoita sitä, että auto tarvitsee huoltoa joka kuukausi. Pienemmät huoltotoimenpiteet, kuten öljynvaihdot ja ilmansuodattimien vaihdot, ovat eri asioita. Määräaikaishuolto on yksinkertaisesti autonvalmistajan suosittelema laajempi huoltotoimenpide, joka tulee tehdä tietyin väliajoin, jotta auto pysyy turvallisena ja toimivana.

Määräaikaishuolto nopeasti bemarille

Yksi nopein tapa saada määräaikaishuolto bemarille on ajanvaraus valtuutetussa BMW-huoltoliikkeessä. Näissä liikkeissä on ammattitaitoisia mekaanikkoja, jotka käyttävät alan viimeisintä teknologiaa, jotta auto saadaan huollettua nopeasti ja tehokkaasti. Huolto kestää yleensä noin kaksi tuntia riippuen auton mallista ja huollon tyypistä. Kun auton huoto on ajankohtaista, ota yheteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen ja varaa aika kattavaan määräaikais huoltoon.

 


jaa