Blogi autoilusta ja auton huollosta

Hinaus on vaihtoehto silloin, jos auto ei lähde liikkeelle

Säännöllinen auton huolto ja huollattaminen ovat tärkeitä auton kunnon, turvallisuuden ja käyttöiän kannalta. Vaikka auto olisi uusi ja erittäin hyvin huollettu, saattaa tekninen vika silti joskus yllättää. Tämänkertaisessa kirjoituksessa käsittelemme auton huoltoa ja ylläpitoa niin, että auto pysyy hyvässä toimintakunnossa ja hinaus voidaan mahdollisesti välttää. Tervetuloa blogin pariin ja toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa autosi ylläpitoon.

Auto kannattaa huollattaa säännöllisesti

On tärkeää, että pitää itse hyvää huolta autosta ja ettei jätä sen määräaikais- vuosi- ja kausihuoltoja väliin. Säännöllisellä huollolla pystytään varmistamaan, että auto toimii luotettavasti ja kulkee hyvin, joka vaikuttaa myös polttoaineen kulutukseen. Huollossa myös huomataan mahdolliset pienet viat, ennen kuin ne ehtivät kasvaa suuremmiksi ongelmiksi. On myös tärkeää huolehtia renkaiden kunnosta ja oikeista rengaspaineista, joka säästää polttoainekuluissa, mutta takaa myös turvallisuuden. Autoja huolletaan aina ennakoivasti, huolto-ohjelman mukaisesti ja jos kyseessä on vanhempi auto, kannattaa sitäkin huollattaa kausittain tai vuosittain, vaikka sen takuuaika olisi jo päättynyt.

Määräaikaishuollossa varmistetaan oikea aikainen huolto

Määräaikaishuolto täytyy tehdä suunnitelman mukaisesti myös sen vuoksi, että auton takuu säilyy. Määräaikaishuolto tehdään auton valmistajan määräämän aikataulun ja huoltotoimenpiteiden mukaisesti. Huolto-ohjelma perustuu auton merkki- ja mallikohtaisesti määriteltyyn huolto-ohjelmaan. Riippuen auton merkistä ja mallista, tehdään määräaikaishuolto yleensä noin 1 – 1,5 vuoden välein tai noin 15 – 30 tuhannen ajokilometrin välein. Määräaikaishuolto suositellaan tehtäväksi auton merkkihuollossa, mutta se ei ole pakollista. Mitä toimenpiteitä määräaikaishuollossa tehdään, vaihtelee myös merkki ja malli kohtaisesti, mutta yleensä siinä vaihdetaan aina öljyt, öljynsuodatin ja raitisilmasuodattimet.

Vuosi- ja kausihuolto pitävät yllä auton kuntoa

Vuosi- tai kausihuollossa tarkistetaan yleensä auton yleinen kunto. Vuosihuollossa tarkistetaan ja vaihdetaan myös auton öljyt, nesteet, suodattimet, sytytystulpat ja tarkistetaan renkaat, alusta, ohjauksen nivelet, jarrut, valot, pesulaitteet, pyyhkijät, turvavyöt ja muut turva- ja lisävarusteet. Vuosihuollon suosituin ajankohta on yleensä ennen talvea, koska silloin voidaan varmistaa, että auto on talvikunnossa. Säännöllinen ja hyvä autonhuolto varmistaa auton parhaan toimintakyvyn, mutta aina kannattaa varautua myös siihen, että kaikki ei suju, kuten on suunniteltu. Hinaus- tai tiepalvelun numero kannattaakin tallentaa puhelimeen kaiken varalta. Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy tarjoaa hinauspalvelut ammattitaidolla.


jaa